Newsfeed

#

Η τεχνολογία CoolSwitch της Under Armour

Ρούχα που μετατρέπονται σε Air Condition! Γίνεται; Και όμως γίνεται!!!

H Under Armour παρουσιάζει την τεχνολογία CoolSwitch.

Κατά την άθληση το σώμα μας ανεβάζει θερμοκρασία και γι'αυτό το λόγο ιδρώνουμε. Η αύξηση της θερμοκρασίας καταπονεί το σώμα μας με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε κόπωση. Ταυτόχρονα, τα βαμβακερά ρούχα απορροφούν και κρατούν τον ιδρώτα προσθέτοντας βάρος. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο να μειώνονται οι αθλητικές μας αντοχές πολύ πιο γρήγορα απ'ότι το σώμα μας θα άντεχε.

H Under Armour, για ακόμα μία φορά καινοτομεί και αλλάζει τον τρόπο που “φοράμε” τα αθλητικά μας ρούχα.

Η τεχνολογία CoolSwitch της Under Armour ενεργοποιείται όταν το σώμα μας ιδρώνει απορροφώντας την θερμότητα και επιστρέφοντας την ως "αίσθηση δροσιάς" διατηρώντας της θερμοκρασία του σώματος μας χαμηλότερη για μεγαλύτερο διάστημα και φυσικά τις αθλητικές μας επιδόσεις σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα.

H Under Armour έκανε τα πρώτα της πειράματα στο Texas όπου οι αθλητές που πήραν μέρος έτρεχαν για περίπου 45 λεπτά σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και θερμοκρασίας (37 °C). Τα πειράματα αυτά έδειξαν ότι οι αθλητές που φορούσαν τα συγκεκριμένα ρούχα μπόρεσαν να τρέξουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν το σώμα τους αρχίσει να “εξαντλείται” εξαιτίας της θερμοκρασίας. Κατόπιν η Under Armour για να βεβαιώσει τα αποτελέσματα έκανε τα ίδια πειράματα σε 5 διαφορετικά εργαστήρια ανά τον κόσμο με διαφορετικές συνθήκες περιβάλλοντος. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ενθαρρυντικά που η τεχνολογία CoolSwitch ήταν πια γεγονός!

#

Η εταιρεία Under Armour

Η Under Armour ιδρύθηκε το 1996 από τον 23χρονο τότε Kevin Plank, αρχηγό της ομάδας ποδοσφαίρου του πανεπιστημίου του Meryland. Ο ίδιος είχε παρατηρήσει ότι οι επιδόσεις τόσο οι δικές του όσο και των συμπαικτών του μειωνόντουσαν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα επειδή τα ρούχα που φορούσαν μέσα από τις στολές τους βάρυναν υπερβολικά εξαιτίας του ιδρώτα. Έτσι λοιπόν, του ήρθε η ιδέα να κατασκευάσει ρούχα από ειδικές μικρο-ίνες που θα εξαέρωναν τον ιδρώτα και θα κρατούσαν τα ρούχα στεγνά και ελαφριά, διατηρώντας το σώμα δροσερό.

Ξεκινώντας το 1996 άρχισε να κατασκευάζει ρούχα για αθλητές στο υπόγειο του σπιτιού της γιαγιάς του. Η καινοτομική αυτή κατασκευή ρούχων εκτόξευσε τις πωλήσεις τις εταιρείας μέσα σε μόλις λίγα χρόνια, σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και οι μεγαλύτερες αθλητικές εταιρείες στον κόσμο όπως η Nike (Dri-Fit) και η Adidas (Clima-Lite) άρχισαν να κατασκευάζουν τέτοιου είδους ρούχα για να μην χάσουν τον ανταγωνισμό.

Δέκα χρόνια μετά, το 2006, η Under Armour άρχισε να κατασκευάζει και παπούτσια με μοναδικές και καινοτομικές τεχνολογίες. Τα παπούτσια αυτά ήταν πολύ ελαφρύτερα από αυτά που κυκλοφορούσαν μέχρι τότε, προσφέροντας ταυτόχρονα αξεπέραστη αντικραδασμική προστασία και επαναφορά ενέργειας. Επίσης, για πρώτη φόρα η Under Armour άρχισε να κατασκευάζει παπούτσια χρησιμοποιώντας παρόμοια υλικά με αυτά των ρούχων έτσι ώστε να έχουν καλύτερη εφαρμογή στο πόδι και να μειώνονται οι ερεθισμοί. Τεχνολογία που αργότερα υιοθέτησε και η Nike (Flyknit). Γρήγορα και τα παπούτσια της Under Armour άρχισαν να κερδίζουν τον κόσμο, και όχι άδικα!

Σήμερα, 20 χρόνια μόλις μετά την δημιουργία της, H Under Armour είναι η δεύτερη σε πωλήσεις αθλητική εταιρεία στην Αμερική και τρίτη στον κόσμο.

Under Armour Greece

#

Το καινούριο παπούτσι του Leo Messi

5 χρυσές μπάλες Ballon d’Or, ο αποκαλούμενος και 'μάγος' των γηπέδων. Αυτός είναι ο Leo Messi και αυτό είναι το καινούργιο του παπούτσι. Διαθέσιμο σε παιδική αλλά και ανδρική σχάρα!

#

Το νερό στο σώμα μας

Το νερό αποτελεί περισσότερο από το ήμισυ του σωματικού μας βάρους. Όλα τα όργανά μας, ακόμη και τα κύτταρα χρειάζονται νερό για να λειτουργήσουν σωστά. Για παράδειγμα, το σώμα μας χρησιμοποιεί το νερό για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του, την απομάκρυνση των αποβλήτων και την λίπανση των αρθρώσεων. Το νερό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία.

Σαν γενικό κανόνα θα πρέπει να πίνουμε περίπου 8 ποτήρια νερό, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο κινούμαστε, αν γυμναζόμαστε, αν έχει πολύ ζέστη, κλπ. Έτσι, μπορεί να χρειαστεί να καταναλώσουμε περισσότερο ή ίσως και λιγότερο νερό. Αν μας είναι δύσκολο να καταναλώσουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα, υπάρχουν και άλλες πηγές από όπου το σώμα μας μπορεί να απορροφήσει νερό, όπως φρούτα και λαχανικά (καρπούζι, ντομάτα,μαρούλι, κ.λπ.).

Εκτός αυτού, τρώγοντας σούπες και φαγητά μαγειρεμένα σε νερό, επίσης μπορούν να μας βοηθήσουν στο να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για ελέγξουμε αν είμαστε ενυδατωμένοι ή όχι είναι ο έλεγχος των ούρων μας. Αν το χρώμα είναι πολύ σκούρο τότε είμαστε αφυδατωμένοι και θα πρέπει να προσθέσουμε περισσότερο νερό στη διατροφή μας.

Επίσης, μερικές φορές, αν είμαστε αφυδατωμένοι έχουμε την ίδια αίσθηση όπως όταν είμαστε πεινασμένοι. Αν αισθανόμαστε πεινασμένοι σε ώρες που δεν θα πρέπει να πεινάμε καλύτερο πράγμα είναι να πιούμε λίγο νερό. Αν μετά την κατανάλωση νερού εξακολουθούμε να αισθανόμαστε πεινασμένοι τότε θα πρέπει να τρώμε διότι είμαστε πραγματικά πεινασμένοι. Πίνοντας άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, επίσης, μας βοηθά να χάσουμε βάρος, καθώς πολλές φορές μπερδεύουμε την δίψα με την πείνα. Για εκείνους που αθλούνται, είναι σημαντικό να κρατάνε το σώμα τους καλά ενυδατωμένο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άθληση.

Μείνετε σε φόρμα, παραμείνετε υγιείς, ασκηθείτε, τρώτε υγιεινά... Πίνετε νερό